Introductievlucht Hilversum

Introductievlucht Hilversum

Item Vliegtijd is echte tijd in de helikopter
Item Bij slecht weer, wordt gratis verzet
Item Voucher is minimaal 1 jaar geldig
Item Voor deze vlucht is geen ervaring nodig
Item Vliegen kan 7 dagen in de week
Stel jouw vlucht samen helipad icon opstaplocatie: Hilversum

Altijd al eens willen weten hoe een helikopter wordt bestuurd? Dit kan tijdens een introductievlucht vanaf vliegveld Hilversum, is het meest centraal gelegen, voordeligst en meest verkocht.

  Flexibel

  Planner kiest een tijd tussen 11:00-18:00

  In dit starterspakket krijg je de eerste 6 lessen van helikoptervliegen. Les 1 t/m 4 zijn elk 45 minuten en les 5 en 6 zijn elk 60 minuten. Dit omdat de eerste lessen nieuw zijn, veel concentratie vraagt, en het duurt even voor je went en langer kunt vliegen. 

  Je krijgt hierbij uitgebreide theorieles voor elke vlucht, en een piloten logboek voor het loggen van de vlieguren, klaar voor als je beslist door te gaan met het prive brevet of commercieel brevet.


Introductievlucht Hilversum

voor 1 persoon
Dit kan tijdens een introductievlucht vanaf vliegveld Hilversum. Vooraf krijg je een briefing van 30 minuten over wat er gaat plaatsvinden om jou zo goed mogelijk voor te bereiden. Samen bespreek je alles door. O.a. de basisbeginselen waarom een helikopter vliegt en hoe die bestuurd wordt. Daarna mag je samen met de piloot ervaren hoe de helicopter wordt gevlogen. De piloten en instructeurs spreken allemaal Nederlands en Engels.

Altijd al eens willen weten hoe een helikopter wordt bestuurd?

Je gaat de helikopter samen met de piloot ervaren. Nadat je boven in de lucht manoeuvres als bijvoorbeeld bochten, klimmen, dalen, dalende bochten en klimmende bochten ervaren hebt, is het tijd voor hoveren met de helikopter.

Hoveren is het moeilijkste en tevens het leukste deel van de helikopter introductievlucht. Dit is het zweven/stilhangen vlak boven de grond. Een uniek samenspel tussen mens en machine, oog-handcoördinatie en hele kleine stuurcorrecties maken. Een unieke ervaring!

Live weer op het vliegveld

METAR Vliegveld Hilversum

Cadeau introductievlucht Hilversum

Cadeau geven? Dit is uiteraard mogelijk, dit is zelfs de meest verkochte optie! Kies dan voor ‘Later in overleg’. Dan sturen wij na betaling, de voucher per e-mail toe. De gelukkige kan dan later zelf met ons contact opnemen om een datum en tijd af te spreken.

Type helikopters

Tijdens de introductievlucht wordt er gevlogen in een Schweizer S300 helikopter en is voor 1 persoon, en kunnen geen passagiers mee.

Tijden & Informatie

Bij elke introductievlucht vind 30 minuten theorie vooraf. Daarna volgt het praktijkgedeelte, dat zijn de vliegminuten die je hier aankoopt. Het tijdstip van de vlucht wordt na de bestelling vastgesteld. Bij het afrekenen kun je de voorkeur opgeven voor ochtend of middag. Dan kijken wij samen met de planner voor een geschikte tijd.

Beschikbaarheid

Vliegen vanaf Hilversum kan doorgaans alleen in de middag, 7 dagen in de week. Een vlucht van 40 minuten kan ook in de ochtend vanaf 11:00. Als je voor ‘Ik ben flexibel’ kiest, kiest de planner een tijdstip wat past in de planning. Dit is vooral handig als je last minute wilt vliegen en een gaatje in de planning wil krijgen. Als je een tijdstip bij de bestelling aangeeft, kijkt de planner of dit past in de planning. Zo niet, stelt hij een andere tijd voor op die dag, in overleg.

Keuzehulp

Wij bieden ook de 20 minuten praktijkvlucht aan om aan jouw portemonnee te denken, maar het komt het meest tot zijn recht in een 30 minuten vlucht.

Annuleringsverzekering

Deze is optioneel bij te boeken. Deze kost meer naarmate je langer wilt vliegen.

De Top 10 redenen om voor 123Helikoptervluchten te kiezen:

 • Unieke vliegles
 • Echte vliegtijden
 • Tickets 1 jaar geldig
 • Elke dag bereikbaar
 • Geweldig als cadeau
 • Geen verborgen kosten
 • Deze locatie kan 7 dagen per week
 • Uiterst veilige helikopters
 • Professionele instructeurs die elke 6 maand opnieuw examen afleggen
 • Bij annulering slecht weer, wordt gratis een nieuwe datum en tijd geprikt

Een andere goede locatie om een proefles te doen met passagiers, is Harskamp.

Sleutelhangaars